October 31, 2007

my way of handling stress

this is my version of handlin stress...tak tau kalo berguna untuk sape2 kat luar sana..

1.realize your potential,tau ape yg kuat and lemah dari diri sendiri..make the best of yourself and do what make you happy..

2.have some really close and good frens,ini penting untuk hati and perasaan..everybody need somebody kan?

3.get some hobby,well..for me ini penting..for now..my hobby is reading and playing some computer games..wat yours?

4.pampered yourself a lil,meaning..pegi shopping sorang2,ataupun pegi spa sorang2..just you and yourself

5.try something new and fun,yg paling mudah..drive pusing2 KL and try new road..ataupun,try makan kat kedai baru..ataupun try banyak2 kasut kat 1 kedai..the list go on..the only thing that stopping you is YOU

6.get connected with some old frens,kadang2 kita kena jalinkan balik persahabatan lama kita tu kan?

7.sleep all day,ah..ni tak digalakkan la..this is the last thing to do..especially bile aritu ade meeting penting..hahahaha

8.dun get into other people's problems,if your own self a mess..dun try to help others..but if you must..a friend in need is a friend indeed..rite?

9.change your bf or gf..hahahaha,this is highly not recommended..

10.be strong and pray,ini sume pun buat..tapi tis time buat ngan ikhlas and really mean it..it might open your eyes and see things differently

in soo glad im not depress..neway..try it and if it doesnt work...MAY GOD HAVE MERCY WITH YOUR SOUL

October 29, 2007

be truthful

be truthful is what i always told myself..tapi tak selalunya kena buat kan?

kadang-kadang tak salah kalau kita kena berbohong untuk benda baik,nak contoh?banyak sangat la contoh nk bagi..but you guys pun tau what i mean rite?

but sometimes,there are some secrets yang mmg kita tak bleh nk cakap,that better left unsaid..contohnya..i have a crush with someone tapi i dun have the gut to tell her..now ini contoh jer..

i always tell people that kalo dia suka someone,go for it..tell him or her how u feel,sebab tak salah kalo kita cuba kan?doesnt care wat happen next rite?its the effort the matter..

tapi it takes real strength to do this..and kalo kita still jadi pengecut,well sampai bile-bile pun kita takkan kemana..

im talking rubbish je nie..takde kena mengena ngan anyone..which is really odd..sebab slalunye dlm blog ni ade je someone yg akan jadi subjek..heheheh

okla...later then..adios

the beatles - in my life

just posting another great song here by the beatles.

There are places I remember
All my life though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain
All these places have their moments
With lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I've loved them all

But of all these friends and lovers
There is no one compares with you
And these memories lose their meaning
When I think of love as something new
Though I know I'll never ever lose affection
For people and things that went before
I know I'll often stop and think about them
In my life I love you more

Though I know I'll never lose affection
For people and things that went before
I know I'll often stop and think about them
In my life I love you more
In my life I love you more

October 28, 2007

new post with new template

i think..im gonna stick with this new template...

ape korang rasa?i think it suit the dark mysterious me..hehe
from now on,my post akan jadi english and melayu skali..saje je nk tuka cita rasa,change is good sometimes..

oh and kalo seri tgh baca nie..im putting ur link back ok?

orait then..i have to open my notes now,next week exam..

gud luck la pada sape2 yg exam skali..


later

goin through changes

well..im goin through some changes this past weeks..too many stuffs to think now..

takpe..skrang blog dah berwajah baru..i dun think it will stick like this..

tapi takpe...enjoy this while u can..still searching for the rite skin too put here..

anyway..have a great day..

October 27, 2007

ungu - cinta dalam hati

the title might sound like really nice love song..but its really not..listen to it..i post it on my music section..

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dalam hidupmu, dalam hidupmu

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga ujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga ujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

October 25, 2007

SAHABAT DARI AIZAT AF5

lagu terbaru dari aizat AF5.personally...aku suka dia ni..sebab suara ni best giler..i put up the song kat blog nie..dgr la..

Sahabat
Mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat
Ingatlah kau selalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat
Aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku inginkan kau hadir

Korus:
Aku di sini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
Tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

October 21, 2007

GAMBAR AIDILFITRI KU









.ANTARA GAMBAR POPULAR TAHUN NIE..TAK BANYAK PUN..TAPI CUKUP LA SEKADAR MEMORI..HEHEHE..

OKLA..RAYA DAH LEPAS..PASNI KENA FOKUS UNTUK EXAM PLAK..TAPI INGAT..RAYA TU SEBULAN!!

October 20, 2007

AIDILFITRI PART 2

now is the 2nd part of my raya

kali ni takde bab raya lagi...

ok hari raya pertama dah tak best dah..ujan dari tgh hari sampai la ke petang..kita org daya 2 umah je aritu..tapi time duk kat umah yg kedua nie...sume layan AF..hahahaha

ptg skit je kita org balik la..tapi tak sampai situ je...malm tu plak punye la sejuk..ni dah masuk 2 ari tido atas lantai..tak best tak best!tapi nk buat mcm mane..bilik kat kampung tu tak cukup..hehehe

masa cuti ni ade sumthing yg buruk berlaku....keta ayah..rosak last day kat johor...esok nk balik KL dah..tapi nk rosak plak..kena tuka water pump,ngan tiub air..sume skali sampai rm 700 lebih gak la..sian ayah anip tu..

pastu dah ok..tapi last day tu mmg best..tak jadi raya kat umah sedara..tapi sebenarnya..sedara pun takde..sebab sume kuar beraya..hahahaha..so ade hikmahnya keta rosak aritu..wakakaka..tak jadi pegi beraya..kita org pegi bershopping sakan..anip menghabiskan duit kat arked jer..abih 10 ringgit gak la..main tembak2 jer..

ok..dalam seminggu cuti ni tak la meriah sangat..tapi still best..sebab dpt jumpa sedara yg dah lama tak jumpa..sekali jumpa anip,dia org tanya..dah keja ke?eh anip ke?ni anak sape nie?oh dah ensem..dah besar ek?hahaha..tak bleh tahan la..

ade satu ari raya ke 3 tu kita org pegi la umah sedara yg ade tasik dkat2..pusing2 tasik tu...ade ramai gak yg lepas geram berdating..yela masa pose tak bleh..hahahaha...

ah..masa balik KL pun best gak..makanan berlambak dlm keta..sampai sakit perut..

tapi time KL ade satu lagi benda tak best terjadi..keta ayahku rosak lagi..al maklumla..keta lama..kali ni teruk betul..sampai berasap2..tapi nasib baik la dah sampai KL..paggil AAM terus anta workshop..

ah..kali ni tak teruk sgt kena bayar..tapi still la menunjukkan yg ni keta lama..hahahahah

ape2 pun..raya tahun ni paling tak tahan...mula2 cuti 1 minggu..slalunye 5 ari jer..pastu sepupu psycho..sedara2 kecik dah makin besar..makin mengada...keta 2 kali rosak..kali ni paling byk abih duit kat arked...tinggal kat hotel 3 ari 2 malam..oh...dpt naik keta ayahku yg di tarik tow truck..hahahaha..klaka2...

so..amcam raya anda?hehe...ape2 pun..pasni anip letak gamba plak..

INGAT RAYA TU SEBULAN...

October 19, 2007

AIDILFITRI PART 1

assalammualaikum...

ok....blog kali ni akan ditulis dlm bahasa melayu dan ade 2 part...so kena la baca dua2 part kalo nk rasa best...

orait...kita mulakan dengan hari terakhir puasa...hari jumaat...sebenarnya nk tulis last blog before raya pagi tu..tapi ayah kata lepas sahur terus bertolak..ingatkan dia main2..tapi betul2..lepas sahur tu mmg bertolak..nasib baik la dah kemas beg..

kerna nk mengelak sesak kat jalan tu..kita org pun bertolak la lepas sahur..mmg ngantuk tahap gaban punyer...tapi nk buar mcm mane kan?half jalan tu..ayah pandu..pastu anip plak...sampai la perhentian machap...last before ayah pandu balik....

sampai2 johor je terus tido sampai pukul 5 ptg!wakakaka..ganas2!!mlm tu buka kat umah nenek..dpt merasa murtabak singapore...bagi yg tak tau murtabak singapore mcm mane..dtg la johor..kat KL takde org jual!

esoknyer raya..anip tak sabar jumpa tasha jer..duit raya dah tak kisah..mmg takde sape nk bagi lagi dah..sume ingat anip dah keja..pakai smart2...nampak matang..ensem...segak..bergaya..hehehe..

famili ramai turun tahun nie..tapi yg tak bestnyer.. dia org dtg tak plan..jumpa terkejut jer..tapi takpe..still best dpt jumpa almost sumer family kat johor..

ok..raya 1st mcm biasa la pegi umah nenek...ingat nk pegi kubur..tapi pagi tu plak ujan lebat..terus cancel and pegi umah sedara lain..2nd day pusing2 lagi,ari ni baru nk pegi kubur..tu pun nasib baik,kalo tak ujan...tapi 2nd day ni mmg tak dpt duit raya lansung...tak best!!tapi 2nd day ni mkn byk plak..hehehe

3rd day ngan 4th day kita org menghabiskan umah sedara yg tak pegi lagi,umah sedara yg anip tak kenal pun pegi..yg tak pernah pegi raya2 before this pun pegi..pelik sungguh tahun nie..basically..itu je la anip buat..duit raya tahun ni mcm biasa la...makin kurang and makin kurang..tapi nk buat mcm mane kan?takkan la sampai ke tua nk dpt duit raya tu...

so what this story about tasha?dia sepupu aku yg paling best takat nie..aku suka sakat dia sebab dia sakat aku balik...nasib baik la dia nie open minded..kalo tak abih dia adu mcm2 kat ibu aku..hehehe..tapi ibu pun dah anggap dia mcm anak perempuan dia...

salah satu benda paling tak dpt diterima yg dia buat time raya,pakai baju lawa2..tapi terkangkang and menendang2 anip ni..pakai baju kebaya kot time tu..kalo menendang dlm umah bleh lagi..tapi kalo dah kat parking keta jaya jusco..tak ke buruk perangai tu?

lagi satu dia ni dengki skit ngan anip..lebih2 lagi anip ade koleksi lagu2 dan video klip yg punyer la melambak..dia satu pun takde..wakakaka...padan muka dia!!

dia ni pun ade masalah ngan bf dia..tapi tak seteruk mcm certain people..

anyway..the first part of my raya is almost over..tak tau nk tulis ape lagi...pasni the 2nd part plak..part yg kedua ni takde kena mengena ngan raya..tapi still berlaku time cuti kat johor..so see u next time..

October 10, 2007

the aftermath before raya..

salam everyone...

ive been having a 2 weeks test..kinda sucks really...too many blank questions left unanswered...feeling pretty stupid rite now...

but anyway..lets not dwell in the past..there's a lot more to look forward in the future..like RAYA fo instance?

but im not talkin bout raya now..no no no..im talking about wat happened last few days before end of my classes..

well..normally my life is pretty boring...not pretty..really boring..i dun really have a life..except maybe at home,torturing my sisters..but that's just wat brothers do.."sebab aku ni kan abang"(iklan digi)..

but..a few days ago i had a dream..bout a girl..and i dream about her again twice,this girl is well..she's a troublesome girl..i dun think i met another kind of girl like this one...

i dream how she's fighting her trouble,and how i wish she's was mine..but that's not gonna happen..im too selfish to have any girl...kinda like a jerk too..well..that's ok..

anyway,there's also this 1 time when a fren of mine start picking on a fight wit me..well i know she's in her period..but i hate it when people said bad stuffs about me..and even when i did apologized,they would said "jgn kaco aku la..."then go somewhere else..u cant go anyway with that kind of attitude girl!

my fren jaja..i like her,but not like like her..i like the her because she's always smiling,even when i kinda always pick on her..hehehe..and i knw she's reading this..and i really like her cheek...COMEL SANGAT!!jealous sgt!hehe

and just yesterday,i went out wit niza..again!err..or maybe..its the 1st time..hahhaa..well anyway,we were like hoping her ex-bf would show up and watch us together..because i dun like her ex and he doesnt like me..poor thing..but thats the bad thing about love..

actually i had this problem since in matriks i think..if i were to befriend with a girl,her bf would get pretty jealous of me..some of it at least,the kind of guy that is too immature!and when i befriend wit a guy,he would get jealous of me..because now i know his gf...now that just plain stupid..i cant control if anyone like me better,its just in me..but im not bragging about it..i love flirting..that's all..but i flirt with respect(how do u flirt witout respect?)

and that's pretty much sum it all..

well there's a lot to do before raya..playing computers game..finishing the computer games..and buy new computer games..

later...

October 6, 2007

200 pounds beauty

let me tell u movie of the week..for last week..it was 200 pounds beauty...a korean movie...it was the talk of the block when all my frens suddenly fell in love wit it...hahahaha..

well the story is about a really fat girl who fell in love wit this really cute guy just to find out that the guy was only using her...so she decided to take matter to the extreme by having a plastic surgery for the whole body...

this movie genre is comedy romantic...really suitable for teenagers...well check it out in local stores...or just view / download the movie online...adios!!

to another berbuka puasa

the program started with a statement from my lil sis...

she goes "ini jer?kuih raya je?"....and this is what she's referring to...


it was a gift bag from the organizer..

pretty straight answer for a 8 years old kid rite?well i think the same way to..hehehehe

well the buffet was fine..nothing special about the menu...just the regular lamb,chicken,rice..you know..the regulars...

anyway..there was some pretty hot girls there too..well i have no interest in none of them..since i was soo hungry..

hehe...alrite then..im gonna stop now..

later...daaa